Hoşgeldiniz

Oturum Açın | Kaydol | Son Mesajlar | Mesajlarım | Yardım
kategorisinde Ara

vb.net 2005 ile e-Posta nasıl gönderilir?

En son mesaj yunuskaygun tarafından 09-28-2008, 17:18 atıldı. Başlığa toplam 20 cevap verildi.
Page 2 of 2 (21 items)   < Önceki 1 2
Sort Posts: Önceki Sonraki
  •  02-02-2007, 20:12 7039 cevaben 7034

Re: vb.net 2005 ile e-Posta nasıl gönderilir?

rubin wrote:
    arkadaslar windows uygulamasından mail gönderte biliyorum bi sorun yok fakat gönderdiğim mail sadece yazı formatında bunu html formatına nasıl çeviririm?yazının içine html kodlarımın tamammını  ,body kısmını vs gibi denemler yaptım fakat sürekli olarak onları yorumlamadan karsı tarafta o şekilde gösterdi.

Dim Gonderen As New System.Net.Mail.MailAddress("gonderenmail@adresi.com")
    Dim Alici As New System.Net.Mail.MailAddress("
    alicimail@adresi.com")
    Dim Email As New System.Net.Mail.MailMessage(Gonderen, Alici)
    Email.IsBodyHtml = True
    Email.Subject =
    ".Mail Konusu"
    Dim MailMesaj As String = "<font face='Tahoma' size='2'<Merhaba!</
    font>"
    Email.Body = MailMesaj
    Dim basicAuthenticationInfo As New System.Net.NetworkCredential("GondeernUserName", "GonderenŞifre")
    Dim MailClient As New System.Net.Mail.SmtpClient()
    MailClient.Host =
    "mailserveradresin"
    MailClient.UseDefaultCredentials =
    False
    MailClient.Credentials = basicAuthenticationInfo
    MailClient.DeliveryMethod = Net.Mail.SmtpDeliveryMethod.Network
    MailClient.Send(Email)

Volkan KORKMAZ
    MCSD.NET CRM 3.0
    http://www.volkankorkmaz.net
  •  02-22-2007, 11:46 7874 cevaben 7039

Cvp: Re: vb.net 2005 ile e-Posta nasıl gönderilir?

Arkadaşlar çok oluyorum bilyorum ama ben bu işi hala öğrenemedim. Önceki mesajımda verdiğim kodlar ile e-Posta gönderebiliyorum ama bu kodların eskide kaldığını(2003 için olduğunu) söylediniz.

Amacım bu işin mantığını öğrenmek daha sonra istediğim şekle sokmakta zorlanmayacağım.

Bu işi öğrenmek için yeni bir e-Posta adresi aldım

Adres : epostaogren@gmail.com
    Parola: abc123?

Aşağıda da bu e-Posta adresini kullanıyorum ancak hata veriyor. Hatanın sebebini anlayamadım yardımcı olur musunuz.

Dim Gonderen As New System.Net.Mail.MailAddress("epostaogren@gmail.com")
    Dim Alici As New System.Net.Mail.MailAddress("ekolayca@hotmail.com")
    Dim Email As New System.Net.Mail.MailMessage(Gonderen, Alici)
    Email.IsBodyHtml = True
    Email.Subject = "Mail Konusu"
    Dim MailMesaj As String = ""
    Email.Body = MailMesaj
    Dim basicAuthenticationInfo As New System.Net.NetworkCredential("epostaogren", "abc123?")
    Dim MailClient As New System.Net.Mail.SmtpClient()
    MailClient.Host = "smtp.gmail.com"
    MailClient.UseDefaultCredentials = False
    MailClient.Credentials = basicAuthenticationInfo
    MailClient.DeliveryMethod = Net.Mail.SmtpDeliveryMethod.Network
    MailClient.Send(Email)

Ayrıca şunuda sormak istiyorum yukarıdaki örnekte gönderici adresi gmail ama her zaman bu böyle olmayabilir. Örneğin kullanıcı buraya kendi şirketinin adresini yazarsa yada mynet e ait bir e-Posta adresi yazarsa ben bu durumda mail server adresini nasıl öğreneceğim?
  •  02-22-2007, 11:56 7875 cevaben 7874

gmail ile atabileceğini zannetmiyorum. Onlar, (hotmail,yahoo vb..) SMTP'lerini dışarıya açmıyorlar diye biliyorum. Bunun yerine en ucuz hosting paketlerinden birini al. Orada sana verilecek smtp adresini kullanırsan bir sorun olmaz...

Ya da makinana smtp kur..
    Aramaya inanın...
    Yalçın
  •  02-22-2007, 21:01 7923 cevaben 7875

Sayın Yalcomania iliginiz için teşekkür ederim. Bu başlığın birinci sayfasında başka bir yerden bulduğum kodları vermiştim bu kodları kullanarak gmail ile e-Posta gönderebiliyorum. Fakat bazı arkadaşlar o kodların 2003 için olduğunu ve yukarıdaki son mesajımdaki kodlar ile göndermemin daha doğru olacağını söylediler. Bunun nedenini sordum fakat bir cevap alamadım.

Yukarıdaki mesajda verdiğim kodları ben çalıştıramadım. Bu kodları kullanarak mesaj gönderebilen var mı?

Amacım kendime e-Posta programı yapmak değil amacım bu işi öğrenmek. İnternet bilgimin sıfır düzeyde olduğunu hemen her mesajımda söyledim. Bu başlık altında da birçok internet bilgisi edindim yani en azından smtp'nin ne olduğunu şu an biliyorum. Bunun için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
  •  02-23-2007, 0:06 7928 cevaben 7923

O kodların da 2003 olduğunu söyleyen benim..:)
    2005'te microsoft mail sınıfını System.Net kütüphanesine taşıdı. Nedenini tam olarak bilmesem de  daha yeni kütaphenin daha stabil olduğu söyleniyor. Kendi açımdan bakarsam daha rahat kod yazıyorum. En azından smpt'ye authenticate için çok zorlanmıyorum.

Yukarıdaki kodlara gelince her şey normal gözüküyor. (Hayatımda o delivery olan satırı kulanmadım, onu da belirteyim) Eğer mail atamıyorsan bu gmail'den kaynaklanıyor gibime geliyor.

Aramaya inanın...
    Yalçın
  •  09-28-2008, 17:18 37130 cevaben 7928

ya bunların hepsini denedim ama nedense olmuyor.bunlar vb.net 2003 kodları galiba

vb 2005 de nasıl mail yollayabilirim.makinama smtp serverde kurdum fakat sonuç aynı.catch bölümündeki msgbox("HATA") kutusu çıkıyor ve mesaj yollanmıyor.lütfen yardımcı olun

Page 2 of 2 (21 items)   < Önceki 1 2
View as RSS news feed in XML