Hoşgeldiniz

Oturum Açın | Kaydol | Son Mesajlar | Mesajlarım | Yardım
kategorisinde Ara

Sertifikalar hakkında(özellikle MCPD)

En son mesaj bknurcin tarafından 11-29-2008, 2:37 atıldı. Başlığa toplam 23 cevap verildi.
Page 2 of 2 (24 items)   < Önceki 1 2
Sort Posts: Önceki Sonraki
  •  01-28-2007, 0:48 6761 cevaben 6554

Re: Sertifikalar hakkında(özellikle MCPD)

Oncelikle sunu söyliyim sertifika avrupa ülkelerinde bir rütbe iken ülkemizde sadece "balon". Farkli sektörlerde calismis biri olarak sunu söyleyebilirimki o sertifikalari, sorulari ezberleyip aldiysaniz burnunuzdan getirirler. Sql'de stored procedure yazamadigi halde mcsd.net sertifikasi sahibi olan, sql 2000den 2005e verileri aktaramadigi halde "mcse" olan o kadar cok tanidigim varki. Hepsi girdikleri yerlerden 1 ay icerisinde ciktilar. Dedigim gibi ozel sirketler bu sertifikalari adamin burnundan getirir. Hakederek kazandiysaniz sizi hakettiginiz herseye de doyururlar tabi. Benim sertifikam varmi? Bilge Adam'dan aldigim "egitim sertifikalari" disinda hicbiseyim yok. Isim var, huzurum var, cok sukur birazda aklim var. Cok kafamizi attirirlarsa girer kac tane sertifika varsa aliriz diyoruz geciyoruz. Son olarak sunu soyliyim. Sertifika yerine is verenler daha once yaptigin programlari gorduklerinde daha cok hevesleniyorlar. Sertifikalari gorduklerinde zaten 1 ay deneme surecin oluyor. Referans program herseyden onemlidir, dusuk düzey olsa bile. Kolay gelsin.

Yağız Gönüler
    Microsoft .Net Developer

www.yagizgonuler.com
    www.ustadnfk.com
    www.sehitenverpasa.com
  •  01-28-2007, 1:34 6762 cevaben 6743

merhaba,

bence hedefin MCPD olmamali.  Hedefini MCPD iceriginde olan bilgi ve teknolojileri ogrenmek olarak koysan daha akilci olur gibi geliyor bana.  Cunku MCPD olupta birsey bilmemenin anlami yok.  Fakat icerikteki konulara hakim olduktan sonra MCPD zaten alinir.

MCPD seni is gorusmesine goturur, bilgin seni ise sokar. 

Bilgi Teknolojileri sektorunde diplomanin degeri diger sektorlerden daha az.  Ilk planda bilgi geliyor.  Bende egitime cok para ve zaman harcamis biriyim.  Egitimi diploma icin degilde bilgi icin almani tavsiye ederim.

Kolay gelsin

Insallah hakkinda hayirlis olur.

Saygilarimla

TA

Microsoft Certified Trainer
    MCP,MCAD,MCTS,MCPD Ent
  •  01-31-2007, 0:38 6875 cevaben 6363

Ekimde bilge adam da yazılım uzmanlığı +ingilizce eğitimine yazıldım.şuan ingilizce eğitimi alıyorum eğitim konusunda bir şikayetim yok ama sana tavsiyem eğer bilge adamı düşünüyosan sıkı pazarlık eğitimi almalısın çünkü ilk söyledikleri 9.000 ytl gibi bir rakam ama bu oltaya almaya düşündükleri sazanlar için çünkü biraz ısrar edince 7.000 ytl gibi bir rakama düürüyorlar bu çabuk pes edenler için ama bide uyanık olup çok ısrarcı olanlar var onlarada 6.000 ytl gibi bir  fiyat sunuyorlar.Yani bilge adam gibi bir sektörde eğitimin pazarlığı oluyor.Kayıtta öğrenci olmadığın halde seni öğrenci gibi gösterebiliyor,personel tanıdığın olmadığı halde varmış gibi gösteriyor,orada eğitim alan arkadaşın olmadığı halde varmış gibi gösteriyor ve bunlar için de belli bir % delik indirim alabiliyorsun.Yani bilge adam gibi bir sektör böyle aldatmacalar yapabiliyor.sana son tavsiyem eğer hala kayıt olmadıysan oturup 10 defa belkide daha fazla  düşünmen........
  •  05-12-2007, 15:20 12818 cevaben 6875

Cvp: Re: Sertifikalar hakkında(özellikle MCPD)

Gir sınava MCPD ol.150 kelime öğren İngilizceden muaf ol.Pazarlık et indirim al.Derslere devam et yazılımcı ol.Kitap aç oku yine yazılımcı ol.Adam ol iş sahibi ol.Sistem böyle değiştirmeye kalkma deve güt yada bu diyardan git.

Can Ahmet Öçalan

•  05-13-2007, 10:50 12837 cevaben 12818

sertifika felan boş bişey bilmiyorsan.piyasada ezilirsin

•  05-14-2007, 9:07 12881 cevaben 6743

Erdem Öztürk:
    http://sozluk.sourtimes.org/ 'a girin ve bilge adam yazı verin:) acısıyla tatlısıyla,güzel danışmasıyla bilge adam:)

Eleştireyim derken insanların emeklerine saygısızlık eden söz konusu siteye artık karşı duruş gösterenler arasında ben de varım. Haddini bilmez insanlar topluluğundan oluşuyor orası. 10 tane yazar var, gerçekten iyi yazan güzel eleştiren. Onun dışında tamamen sanal intikam amacı güdüyor..
    **

Arkadaş bilgisayar programcılıgı mezunu. .net egıtımı de almıs. Bence tekrar mcpd egıtımı almasına gerek yok. Ama illaki alacam dıyorsan bilge adamı tavsiye ederim. Bende orada akademik eğitimimi aldım ve yoluma oradan aldıgım egıtım sayesınde devam edıyorum. Başarılar.

Yağız Gönüler
    Microsoft .Net Developer

www.yagizgonuler.com
    www.ustadnfk.com
    www.sehitenverpasa.com
  •  05-14-2007, 15:08 12907 cevaben 12881

Eleştiriden anlamayan insanlar oldukça sistemi yanlışlıkları gözler önüne serince ne yazık ki dışlanıyorsun.(İstersen prof ol farketmez...)Her şey para demek para olunca işin içinde olaylar farklı boyut alıyor.

Can Ahmet Öçalan

•  10-30-2008, 11:03 37646 cevaben 6363

Cvp: Sertifikalar hakkında(özellikle MCPD)

Slm arkadaslar mcpd egıtımını almanın bı faydası olur aslında yanlız bunun yanında senınde kendını gelıstırmen lazım yanı sadece egıtımlere baglı kalmaman gerekır.Bende bu kursa gıdıyorum suanda Bilişim Egitim Merkezindeyım.Oldukcada uygun fıyat karsılıgında bu egıtımı alıyorum burada egıtım almaktan memnunum egıtıme ogrencıye verdıklerı deger cok mukemmel.Bılgıdım kadarıyla grub halınde gelırsen yarı fıyatına kayıt olma sansın war.

•  11-29-2008, 2:37 38366 cevaben 6363

Cvp: Sertifikalar hakkında(özellikle MCPD)

Yazılım Uzmanlığı  10(taksit)*320=3200ytl  hakkımı devrediyorum
    ben marmara ünüversitesi bilgisayar mühendisliği bölümünde öğrenciyim.netron bilişim akademisinde yazılım uzmanlığı kursu alıyorum.ekonomik nedenlerden dolayı kursu bırakmak zorundayım. bu hakkımı hiçbir ücret almadan devretmek istiyorum.sadece 10 taksıt kaldı.her taksıt 320 ytl. bu hakkı devralmak isterseniz   yazılım uzmanlığını sıfırdan başlayarak alabileceksiniz.zaten şu an böyle bir kursun fiyatından ne kadar pahalı olduğu malum.fakat  benım hakkımı devralırsanız baya avantajlı olacaksınız.ayrıca kursunuzu bu bilişim akademisinin bakırköy,kadıköy veya beşiktaş şubelerinden herhangi birinden alabilirsiniz.detaylı bilgi için  05556231475 hüseyin veya bk.nurcin@hotmail.com  burada netron hakkında yazılanlar cok yanlış.biz iki arkadaş başlamıştık bu eğitime.arkadaşım bilge adama bende netrona başladım.ikisi arasında bir fark yok.netronun tek avantajı var oda adamların çok ıyı iş fırsatları oluyor.ekonomik durumum kötü olmasa kesinlikle çok yararlı bir kurs.şunuda belirteyim eğer isterseniz biraz zorlanarak sertifikayı kendi çabalarınızlada alabilirsiniz ama kursa gitmek daha mantıklı.   saygılarımla.....
Page 2 of 2 (24 items)   < Önceki 1 2
View as RSS news feed in XML