Hoşgeldiniz

Oturum Açın | Kaydol | Son Mesajlar | Mesajlarım | Yardım
kategorisinde Ara

windows services

En son mesaj CuneyQ tarafından 10-27-2008, 12:39 atıldı. Başlığa toplam 3 cevap verildi.
Sort Posts: Önceki Sonraki
  •  10-26-2008, 11:42 37561

windows services

Merhaba,

Bir tane windows servis yazmak istiyorum. bu servisin yapacagı is her ayın 15inde fiyat listesini vermis oldugum adrese mail olarak gonderıcek. Bu mumkunmudur ? daha once bır servıs yazma deneyımım oldu ancak servıs nedense calısmadı sebebını bulamadım boyle bır seyı wındows servıs ıle yapmam mumkunmudur ?

•  10-26-2008, 11:57 37562 cevaben 37561

Cvp: windows services

Selamlar

Tabiki mümkündür fakat senin verecegin fiyat listesi bir saçma değil mi ?

Eğer sen manuel olarak bir liste verip onun gönderilmesini istiyorsan bunu servisle yapma. Ama listeyi servise çektiririp o şekilde mail attırman daha mantıklı olur..

Nus ile uslanmayanı etmeli tekdir. Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.

Bugünkü dile çevirirsek diyor ki Ata:
    - Nasihatle uslanmayan uyarılmalı. O da para etmezse, bir güzel dövülmeli.
  •  10-26-2008, 12:36 37567 cevaben 37562

Yok hayır tabiki listeyi ben manual vermicem veritabanına baglanıp datadan bir excel yaratıp onu maıl ıle atıcak.

aslına bakarsan maıl attırma falan hersey ok ama bu wındows servısı calısıp calısmadıgını nasıl test edebılırım yada ıcıne tımer koydugumda debug modda takıp etme sansım varmı gecen sefer yapamamıstım bunu

•  10-27-2008, 12:39 37575 cevaben 37567

Selam ,

Test etmek için oluşturmuş olduğun servisi kendi localinde kurup çalıştırabilirsin ( Visual Studio 2005 Command Prompt içerisinde, InstallUtil aracıyla , F5 yaptığında mesajında seni yönlendirecektir zaten proje.), gönderilen mail kısmına test için kendi mailini koyabilirsin.

Bu arada sana tavsiyem dışarıda bir xml oluştur ,c:\wservices\settings.xml diye. Standart değerleri bunun içerisine yaz.Hangi saatte servis mail göndersin, hangi Smtpleri kullansın ve hangi veritabanına bağlanıp işlem yapsın gibi.Servis buraya bakarak işlem yapsın.dolayısı ile kontrolün daha kolay olur , her saniye bir değişken için servisi oluşturup kurmayı deneme. ;)

Kolay gelsin...

View as RSS news feed in XML