Hoşgeldiniz

Oturum Açın | Kaydol | Son Mesajlar | Mesajlarım | Yardım
kategorisinde Ara

resim boyutlandirmak

En son mesaj yalcomania tarafından 11-05-2008, 21:03 atıldı. Başlığa toplam 3 cevap verildi.
Sort Posts: Önceki Sonraki
  •  10-22-2008, 2:57 37513

resim boyutlandirmak

orjimg.GetThumbnailImage(genislik, yukseklik, Nothing, inp)

kullanarak resmi boyutlandira biliyoruz fakat boyutlanan resimler misal olarak ortalama 100kb boyutunda bu ortalamayi 10kb olarak ayarlamak icin ne yapmaliyiz?

•  10-31-2008, 17:41 37696 cevaben 37513

Cvp: resim boyutlandirmak

Boyutları daha da düşürebilirsin.

Başka ne yapabilirsin ki?
    DPI'ları falan zaten düşürüyor bu kod bildiğim kadarıyla.

jepg'i, png'yi daha ne kadar sıkıştırabilirsin ki? (Sen bmp kullanıyorsan jpg'e convert edebilirsin)

Bence tek yol kalıyor o da boyutları daha da düşürmek.

Yalçın

Aramaya inanın...
    Yalçın
  •  11-04-2008, 22:35 37807 cevaben 37696

benden istenilen sabit yukselik en ve boyut
    bu sebepten oturu scan edilen butun fotograflari sabit yukseklik ve en yaptigimda boyutu 10kb olanda var 90kb olanda. benden istenilen hepsi 15kb ile 20kb arasinda olmali
    biliyorum cok sacma bir durum fakat talep edenlerin bahanesi kullandiklari program bu kriterlere uymayan fotograflarda hata veriyormus
    mevcut koddla boyutu sabitleyecek bir parametre bulamadim alternatif fikri olan var mi?

•  11-05-2008, 21:03 37872 cevaben 37807

Çok anladığım bir konu değil ama bir arkadaşım zamanında jpg formatı üzerine çalıştı, o anlatmıştı.
    Resimler sıkıştırılırken mantık şu: atıyorum yan yana 7 tane pixel'de bir birine yakın tonlarda mavi var. Dosya onları tek mavi olarak kullanıyor (göz çoğunu ayırt edemiyor) ve yanına kaç tane pixel'in o renklerde olacağını söylüyor.
    Atıyorum resim binary olarak şöyle saklanıyorken: (Kafadan atıyorum. 130'lar mavi rengi temsil etsin)
    (134),(137),(136),(134),(132)
    sıkıştırılınca (Ortak olarak 135'i alıyor)
    7*(135)
    şeklinde saklanıyor böyle olunca resmi sıkıştırmış oluyorsun. Ve daha az yer kaplıyor.

İşbu durumda senin dosya boyutunu kontrol etmen çok çok zor bir hale geliyor. Çünkü aynı en boy'daki resimlerin dosya boyutunu içinde barındırdığı farklı renkler belirliyor. Zaten bunu bir dijital fotoğraf makinasına bakınca da anlayabilrsin. Hepsinin en ve boyu aynı, ancak dosya boyutları farklıdır.

Senin çözümünü bilmiyorum ama belki yol gösterebilirim:
    1-Yapacağın şey sıkıştırma kalitesini düşürmek üzerine olabilir. (Her resim editör programında böyle bir opsiyon var, .Net'te nasıl yapılır bilmiyorum)
    2-Belki başka bir formata çevirmek işe yarabilir. (Atıyorum belki png, jpg'ten daha az yer kaplıyordur, hiç detaylı incelemedim)
    3-Bir resim editor programı senin yaptığın boyutlarda daha iyi sıkıştırıyorsa, o programa parametre olarak bir şeyler yollayıp yollayamadığını bir kontrol et. Atıyorum YalcoEditor diye bir program senin yaptığından daha iyi sıkıştırıyorsa, server'a o programı kurup system.diagnosistics'le
    YalcoEditor.exe -input:hede.jpg output:hede.jpg size:100,100 format:jpg quality:30
    şeklinde çalıştırırsan belki olabilir.
    4-Çirkefe yatıp adamlar 100x100 boyutta resim istiyorlarsa, boyutlandırmayı 50x50 yapıp, programda 100x100 bir image nesnesinde gösterirdim. :)

Aramaya inanın...
    Yalçın
View as RSS news feed in XML