Hoşgeldiniz

Oturum Açın | Kaydol | Son Mesajlar | Mesajlarım | Yardım
kategorisinde Ara

Text dosyayın belli bir kısmını okuyup değiştirmek

En son mesaj nerdil tarafından 11-06-2008, 11:10 atıldı. Başlığa toplam 3 cevap verildi.
Sort Posts: Önceki Sonraki
  •  11-05-2008, 16:40 37858

Text dosyayın belli bir kısmını okuyup değiştirmek

Arkadaşlar bi text dosyam var ve ben bu dosyanın sadece belirli satırlarını okuyup değiştirmek istiyorum yanı dosyayı olduğu gibi okuyup değiştirip tekrar yazmak istemiyorum çünkü dosyanın üst tarafında değişik karekterler var ve bunlar okuyup yazarken bozuluyo encoding falan denedim olmadı
    Erkekçe Olsun İsterim Dostluk da, Düşmanlık da.
  •  11-05-2008, 21:19 37873 cevaben 37858

Cvp: Text dosyayın belli bir kısmını okuyup değiştirmek

Biraz uğraştırır seni ama ilacın FileStream nesnesinde..
    Aramaya inanın...
    Yalçın
  •  11-05-2008, 23:15 37877 cevaben 37858

Bence StreamReader'ın ReadLine metodu ile satırı alıp değiştirip StreamWriter ile yazabileceğin gibi, doğrudan Tüm text'i StreamReader.ReadtoEnd ile TextBox kontrolü içine alıp(kontrol gizli kalabilir) TextBox içinde elle veya Lines() property dizisini kullanarak istediğin satırı değiştirip tekrar StreamWriter ile veriyi dosyaya yazabilirsin.

Bu sadece mantık kısmı tabi.

Onur Güzel
    kimiraikkonen85@hotmail.com

•  11-06-2008, 11:10 37896 cevaben 37877

Arkadaşlar olmuyo bi türlü şimdi meselenin özünü söyleyeyim benim bi tane prn uzantılı dosyan var ve etiket basıyorum bununla şimdi prn doyasını açık içindeki bi kaç satırı değiştirip basmam gerekiyo her seferinde . ama şöyle bişey var ben açıp değiştirp yazdırdığımda yazdırmıyo ama prn nin orjinalini yazdırıyo dosyanın içerisinde değişik karekterler var o yüzden ne yapmam gerekiyo bilemedim
    Erkekçe Olsun İsterim Dostluk da, Düşmanlık da.
View as RSS news feed in XML