Hoşgeldiniz

Oturum Açın | Kaydol | Son Mesajlar | Mesajlarım | Yardım
kategorisinde Ara

sql 2005 tablo üzerinde değişiklik

En son mesaj syyurt tarafından 11-11-2008, 17:48 atıldı. Başlığa toplam 2 cevap verildi.
Sort Posts: Önceki Sonraki
  •  11-11-2008, 13:01 38002

sql 2005 tablo üzerinde değişiklik

Merhaba,

Sql 2000 kullanırken enterprise manager yardımıyla tabloları açıp tablodaki kayıtlarda, hücrelerde değişiklik yapabiliyorduk.  datayı 2005 e aldıktan sonra management aracılığıyla aynı işlemi yapmak istiyorum ancak şu hatayı veriyor:

No row was updated.
    The data in row 1 was not committed.
    Error source: Microsoft.visualStudio.DataTools.
    Error Message: The row values updated or deleted either do  not make the row unique or they alter multiple rows(2 rows)

Correct the errors and retry or press Esc to cancel the change

Bütün tabloları kontrol edemedim sanırım sadece trigger olan tablolarda veriyor. Yardımcı olursanız sevinirim
  •  11-11-2008, 16:31 38010 cevaben 38002

Cvp: sql 2005 tablo üzerinde değişiklik

Merhaba,

Bu hata, bir tabloda tüm kolonlarında aynı değerler olan 2 kayıt bulunması nedeniyle oluşuyor. Örneğin :

Ad   Soyad   No
    Ali    Veli      10
    Ali    Veli      10
    ..      ..          ..

Buna göre böyle kayıtların olduğu bir tabloda update işlemi Management Studio üzerinden Open Table ile yapılmak istendiğinde hangi kayıdın güncelleneceği belirlenemiyor şeklinde bir hata oluşur. Bu tamamen normal bir uyarıdır.

Gidermek için bu kayıtlar silinmeli ve kesin çözüm için, unique (benzersiz) bir kolon -örneğin identity ve unique key veya PK- kullanmalıyız.

İyi çalışmalar...

Devrim Güneş Sıvacı / devrim.sivaci@bilgeadam.com
    MCT

Biz ne günler gördük...
  •  11-11-2008, 17:48 38014 cevaben 38010

Cvp: sql 2005 tablo üzerinde değişiklik

Devrim hocam öncelikle ilgilendiğin için tesekkurler.

tabloda uniqu olan bir ID kolonum  var  bütün kolonların aynı olma ihtimali yok.

View as RSS news feed in XML