Hoşgeldiniz

Oturum Açın | Kaydol | Son Mesajlar | Mesajlarım | Yardım
kategorisinde Ara

Datetimepicker ile sorgulamada sorun 2 haftadır arastırıorum hıckımse cozemedi

En son mesaj Sizofrenik tarafından 03-19-2010, 18:54 atıldı. Başlığa toplam 5 cevap verildi.
Sort Posts: Önceki Sonraki
  •  03-08-2010, 23:47 41589

Datetimepicker ile sorgulamada sorun 2 haftadır arastırıorum hıckımse cozemedi

Merhaba arkadaslar; Birşey Sorucaktim size datetimepicker1 ile datetimepicker2 den tarihleri seçiyorum sql sorgularım da Doğru örneğin; datetimepicker1 den 01.02.2010 seçtim datetimepicker2 den ise 10.03.2010 seçtim işleme sadece Günleri alıyor yani 01 ile 10 arasındaki kişiler Listeleniyor ama benim databes de ise 13.02.2010 kayıtlı kişilerde var onları listelemiyor. Sorun Nerde Bulamadım...En kısa zamanda cevaplarsınız sevinirim iyi günler....

SQL Cümlem : select Ünvanı,Eklenen from Table_1 where [Son İşlem Tarihi] between '" + label6.Text + "' and '" + label7.Text + "'", con

( veritabanımda son işlem tarihim varchar50 olarak kayıtlı datetime yaptıgımda da sorun düzelmiyor,datetimepicker nesnelerim label6 ve label7 ye eşitli)
  •  03-11-2010, 1:42 41601 cevaben 41589

Cvp: Datetimepicker ile sorgulamada sorun 2 haftadır arastırıorum hıckımse cozemedi

birincisi tarih kolunun datetime olsun mutlaka.

sonrasında sorgunda aralık için verdiğin değerleri direk olarak datetimepickerlardan alırsan sorun çözülecektir sanırım ben yaptım oldu en azından...

bir de ben değeşkenlere değer vererek yaptım daima en sağlıklı yoldur bu şekilde yapmanda fayda vardır.

select Ünvanı,Eklenen from Table_1 where [Son İşlem Tarihi] between  @ilk and @son", con

daha sonra

cmd.Parameters.AddWithValue("@ilk",dateTimePicker1.Value);

cmd.Parameters.AddWithValue("@son", dateTimePicker2.Value);

demen yeterli olur diye düşünüyorum...

•  03-11-2010, 14:57 41603 cevaben 41589

Cvp: Datetimepicker ile sorgulamada sorun 2 haftadır arastırıorum hıckımse cozemedi

ange nin dediği gibi o kolonun varchar 50 olduğu sürece daha çok uğraşırsın.

Follow me Facebook|FriendFeed|Twitter
  •  03-12-2010, 0:19 41608 cevaben 41601

ange seni tebrik ediyor ve çok teşekür ediyorum inan bunu 2 haftadır arıorum yazmadıgım yazılım forumu kalmadı çok çok teşekkür ediyorum iyi geceler iyi çalışmalar...ayrıyetten msn den eklemek ıstıorum seni kabul edersen sorunum oldugu zamanlarda danışmak için :) özel msj olarak atıcam msn adresimi iyi günler
  •  03-12-2010, 2:06 41610 cevaben 41608

işsiz bir programcı olarak pek mutlu etti beni bu sözler :)
  •  03-19-2010, 18:54 41653 cevaben 41610

Selamlar

db deki kolon datetime değilse (kesinlikle datetime yap) sql cümlesinde tarih olan kolonu datetime convert ederek between kullanabilirsin.

Nus ile uslanmayanı etmeli tekdir. Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.

Bugünkü dile çevirirsek diyor ki Ata:
    - Nasihatle uslanmayan uyarılmalı. O da para etmezse, bir güzel dövülmeli.
View as RSS news feed in XML