Hoşgeldiniz

Oturum Açın | Kaydol | Son Mesajlar | Mesajlarım | Yardım
kategorisinde Ara

Bir Tabloya Aynı Tablodan İki tane Cascade Modlu Foreign Key ? (Resimli)

En son mesaj kadir950 tarafından 10-10-2008, 21:44 atıldı. Başlığa toplam 2 cevap verildi.
Sort Posts: Önceki Sonraki
  •  10-10-2008, 2:01 37316

Bir Tabloya Aynı Tablodan İki tane Cascade Modlu Foreign Key ? (Resimli)

Selam arkadaşlar; resimdede görüldüğü gibi bir tablodan diğer bir tabloya Delete Rule' ü Cascade olan ikitane bağlantı veremiyorum. Hata veriyor. Sebebi veya çözümü sizce ne olabilir. Şİmdiden Teşekkürler.

•  10-10-2008, 14:49 37318 cevaben 37316

Cvp: Bir Tabloya Aynı Tablodan İki tane Cascade Modlu Foreign Key ? (Resimli)

Merhaba,

Yaptığınız cascade kuralı, Üyeler sayfasındaki ID silindiği zaman UyeKisilerim tablosundaki ilgili foregin keye sahip kişileri siler.

Yani  yapmak istediğiniz cascade kuralı zaten bir foriegn key ile sağlanıyor....

primary key ile foreign  keyler arasında  birden fazla delete

veya update cascade yapamazsınız (AYNI TOBLO ÜZERİNDE İSE)).

sadece Bir tane delete Bir tane Update yapabilirsiniz.....

Aslında bu da sizin işiniz için yeterlidir :)

•  10-10-2008, 21:44 37327 cevaben 37318

Cvp: Bir Tabloya Aynı Tablodan İki tane Cascade Modlu Foreign Key ? (Resimli)

İki kolonunda aynı tabloya bağlanması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü arkadaş seçen kişide , arkadaş seçilen kişide sonuçta bir Üye.

1 numaralı üye silindiğinde hem seçtiği arkadaşları gösteren hemde arkadaş olarak seçildiğini gösteren satırlar silinmeli.

Yukarıda resimde yapmak istediğim işlemi anlatmaya çalıştım. Cevaplarınızı bekliyorum.

View as RSS news feed in XML