Hoşgeldiniz

Oturum Açın | Kaydol | Son Mesajlar | Mesajlarım | Yardım
kategorisinde Ara

Programatik yapıların tamamını silmek

En son mesaj lastnikotine tarafından 10-31-2008, 22:59 atıldı. Başlığa toplam 2 cevap verildi.
Sort Posts: Önceki Sonraki
  •  10-31-2008, 15:25 37691

Programatik yapıların tamamını silmek

Oluşturduğum veritabanı içinde 25 tane sp var.ben bunların hepsini silmek istiyorum.

tek tek elimlemi silicem daha kolay bi yolu olmadı..veya bütün tablo valued,scalar valued

funct. ların tamamını birden silmek istiyorum..Nasıl yaparız ?

•  10-31-2008, 17:33 37694 cevaben 37691

Cvp: Programatik yapıların tamamını silmek

Var da sen yok kabul et. 25 tane de çok bir şey değil ki. (50 tane de olsa çok değil)

Yapmanın yolları: (Aklıma gelen 2 tane)

1- sys.objects'e sorgu çekip functionlarını, viewlerini, sp'lerinin  listesini al.type sütunu sana yardımcı olacaktır.

sonra cursor ya da while yardımıyla bunları tek tek dolaşıp "drop" yap. Ancak bu nesneler oluşturulurken with_schemabinding anahtar kelimesi kullanılmışsa sıralama önemli olacaktır. Bu yüzden en temizi elle silmen. (En fazla 5 dakikanını alır, bu şekilde yapsan (ve geçmişte hiç cursor kullanmamışsan en az bir kaç saatini alır)

2-smo kullanman.

Aramaya inanın...
    Yalçın
  •  10-31-2008, 22:59 37703 cevaben 37694

Cvp: Programatik yapıların tamamını silmek

Sormamdaki amaç silmek değildi,, ilerde 200 tane programatik yapıyı aynı anda silmek istersem

nasıl kolay yoldan bunu çözerimdi..yoksa üzerinde çalıştığım veritabanıda tamamen öğrenme amaçlı.

type sutunu işimi yarı yarıya kolaylaştırıyor.cursor ve smo üzerinde araştırma yapıcam. with

schemabinding in sadece view içinde kullanılıp tabloyu sildirmemek için şemaya bağlandığını

düşünüyordum ama bunu öğrenmem de iyi oldu bunuda test edicem.yardım için teşekkürler.

View as RSS news feed in XML