Hoşgeldiniz

Oturum Açın | Kaydol | Son Mesajlar | Mesajlarım | Yardım
kategorisinde Ara

Veritabanından mobildeki pictureBox'a resim

En son mesaj debdebe tarafından 11-12-2008, 18:16 atıldı. Başlığa toplam 7 cevap verildi.
Sort Posts: Önceki Sonraki
  •  11-04-2008, 23:04 37817

Veritabanından mobildeki pictureBox'a resim

Merhaba arkadaşlar.
    Veritabanındaki tabloda "image" formatında kayıtlı olan bir resmi pictureBox'ta nasıl görüntüleyebilirim?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
    İyi çalışmalar.
  •  11-05-2008, 12:12 37843 cevaben 37817

Cvp: Veritabanından mobildeki pictureBox'a resim

merhaba bence resmi veri tabanında tutmak mantıklı deil helede mobil cihazda tamammen gereksiz birsey bence projene bi dosya ekleyip orda tut resimlerini ve dosyadan cagırrark goster resimleri bu sadece bu oneri mobil cihazlarda hafıza sıkıntısı oldugu için boyle yapman daha ii olacaktır diye dusunmekteyim

Kolay gelsin;

Ahmet Yaşar Deniz
    Mobile Developer
  •  11-05-2008, 13:47 37847 cevaben 37843

ama o zaman bir resmi güncellemek gerektiğinde bütün applicationı güncellemek gerekmez mi?
    hazır sizi bulmuşken bir soru daha sorayım, mobil uygulamada "datagrid"den başka bir veri görüntüleme bileşeni yok, acaba datagrid de resim görüntülemenin bir yolu var mı?
  •  11-06-2008, 13:20 37898 cevaben 37847

ya butun applicatin dedigin bi cab dosyası olusturacaksın ve cihaza yükliceksin.

sunu soyliyeyim  kullanıdıgın cihaz nedir ozellikleri nedir bilmiyorum ama cok fazla resim olması senin işine kolaylastırmayacaktır.

sürekli hafıza problemi yasayabilirsin benden soylemesi ve programın performansıda eklileyecektir hız konusunda (Tecrube ile sabittir :) ).

resmi datagiridde gosterebilirmisin bilmiyorum ben hiç denemedim istersen bi dene belki yaaprsın yaparsan banada nasıl yaptıgını soylersin :).

kolay gelsin ;

Ahmet Yaşar Deniz
    Mobile Developer
  •  11-06-2008, 20:19 37925 cevaben 37898

resimleri mobildeki veritabanında değil, serverdaki veritabanında tutuyorum. veriler mobil aygıta internet üzerinden geliyor yani. datagrid yerine pictureBox da resim görüntülemeyi denedim. pictureBox'a databinding wizards ile sql sorgusunu falan ayarladım. parametreli yaptığımdan forma otomatik olarak textbox ve buton ekledi. butonun click kodlarında da sadece şunlar var; this.mobilResimlerTableAdapter.resimgetir(this.dataMobilResimGetir.MobilResim, resimgetirTextBox.Text); parametreyi textbox tan alıyor. parametreyi textbox a girip butona tıkladığımda messageBox la "sqlexception" çıkıyor. Ama projenin kayıtlı olduğu dosyadaki exe yi çalıştırdığımda resim geliyor. cab dosyasını emülatöre atıp deniyorum orda "sqlexception" diyor. veritabanından normal string verileri getiriyor ama image da sorun çıkıyor. çözemedim bir türlü şu sorunu. yardımcı olursanız çok sevinirim.
  •  11-06-2008, 20:35 37926 cevaben 37925

ya aslıonda buraya yazdıgın kodu koysan daha ii olur diye dusunmekteyim :)  bakalım belki yardımcı olabilirim veya ahmet.deniz27@hotmail.com a projeyi mail atabilirseniz yardımcı olmaya calısayım
    Ahmet Yaşar Deniz
    Mobile Developer
  •  11-11-2008, 18:19 38015 cevaben 37925

http://www.bsenyurt.com/MakaleGoster.aspx?ID=45 

bu makalede ki işini azda olsa görebilir. o makaleler arasında mobile uygulamasına ıss üzerinden image çekme konusuda vardı.

•  11-12-2008, 18:16 38040 cevaben 38015

Çok teşekkürler. Şu şekilde çözdüm sorunu;
                    byte[] resimBytes = null;
                    SqlCommand....
                    SqlDataReader reader = cmd.ExecuteReader(CommandBehavior.SequentialAccess);
                    cnn.Open();
                    if (reader.Read())
                        resimBytes = reader.GetSqlBinary(0).Value;
                    reader.Close();
                    if (resimBytes != null)
                    {
                        pictureBox1.Image = new Bitmap(new MemoryStream(resimBytes));
                    }
                    else
                    {
                        MessageBox.Show("Resim gösterilemiyor");
                    }

View as RSS news feed in XML