Hoşgeldiniz

Oturum Açın | Kaydol | Son Mesajlar | Mesajlarım | Yardım
kategorisinde Ara

tam olarak adını bilmediğimiz text dosyasının tam yolunu bulma ve text dosyasından verileri DB ye aktarma

En son mesaj cdurmus tarafından 11-18-2008, 17:42 atıldı. Başlığa toplam 4 cevap verildi.
Sort Posts: Önceki Sonraki
  •  11-18-2008, 16:42 38168

tam olarak adını bilmediğimiz text dosyasının tam yolunu bulma ve text dosyasından verileri DB ye aktarma

selam

adını tam olarak bilmediğim ama içinde bugünün tarihi 18-11-08 olarak geçen bir text dosyasının tam yolunu nasıl elde ederim ( bu dosya bir tane var ikincisi yok) ve nasıl db ye aktarırım.

ilk sorumu cevaplamanız bile kafidir

yardım ederseniz sevinirim teşekkürler

•  11-18-2008, 17:18 38170 cevaben 38168

Cvp: tam olarak adını bilmediğimiz text dosyasının tam yolunu bulma ve text dosyasından verileri DB ye aktarma

1 - Arama > Arama Seçenekleri > Dosya Adlarını ve içeriklerini Ara İşaretlenmek üzere

Arama kriteri olarak 18-11-08 yazarak aranılır

2 - dosyanın içindeki içeriklerin aralarında nizami şekilde ayırılmış ve aynısı veriler arasında geçmeyen bir karakter virgül boşluk - gibi var ise o karaktere göre bulk insert yapılır.

Bilişim Sektörünün Yeni Kariyer Platformu

Mert Akınalp
    kısaca
    Makinalp.Net
  •  11-18-2008, 17:38 38172 cevaben 38168

Cvp: tam olarak adını bilmediğimiz text dosyasının tam yolunu bulma ve text dosyasından verileri DB ye aktarma

Dosyayı aşağıdaki şekilde bulabilirsin. İçeriğini okumak için de FileStream, StreamReader vs kullanabilirsin. hede.txt isimli dosyayı aradım "d" içinde.

string[] klasorler=Directory.GetDirectories("d:\\");

foreach (string klasor in klasorler)

{

FileInfo[] di = new DirectoryInfo(klasor).GetFiles();

foreach (FileInfo fi in di)

{

if (fi.Name == "hede.txt")

MessageBox.Show(fi.FullName);

}

}

BilgeAdam - Bakırköy ~ Taksim
  •  11-18-2008, 17:40 38173 cevaben 38170

istediğim böyle değildi ama yinede teşekkürler ben hallettim
  •  11-18-2008, 17:42 38174 cevaben 38173

matinalp e idi az evvel ki cevabım bende ali ilhan arkadaşım gibi yaptım

saolun

View as RSS news feed in XML