Hoşgeldiniz

Oturum Açın | Kaydol | Son Mesajlar | Mesajlarım | Yardım
kategorisinde Ara

Sorgu_Sonuçlarını_Hızlı_Döndürmek

En son mesaj AhmetDeniz tarafından 11-18-2008, 23:49 atıldı. Başlığa toplam 1 cevap verildi.
Sort Posts: Önceki Sonraki
  •  11-18-2008, 21:51 38177

Sorgu_Sonuçlarını_Hızlı_Döndürmek

Merhaba,
    Çalıştığım Database'de Yüzlerce Tablom ve Bunlarda Bir Çok Veri kayıtları var.

Bunlardaki Bilgilere Ulaşmak için Genellikle View'lerden yaralanıyorum, ancak bazı viewlerimin sorgu sonuçlarını dönmesi bir hayli zaman alıyor, Bu konularda bazı sorularım olacaktı;

1- View'leri Desing ekranında yapmanın, T-SQL komutlarıyla oluşturmaya göre performans olarak bir farkı olur mu?
    2-Procedure oluşturmak, View'e göre daha performanslı mı olur?
    3-Bunun dışında hızlı sorgu sonuçlarına ulaşamaı sağlayabilecek bir yol varmı, açıklayabilirmisiniz?

Çok Tşk
  •  11-18-2008, 23:49 38181 cevaben 38177

Cvp: Sorgu_Sonuçlarını_Hızlı_Döndürmek

selam bildigim kadari ile 3. soruna cevap vereyim sorgulama yaparken hangi alana gore sorgulama yapacaksan oraya index atarsan sorgun cok cok daha hızlı olacaktır 30 saniyede donmeyen sorguma index atınca sadece ve sadece 0.60 saniyede sorgu sonucu donuyor (tabi ben bunu mysqlde yapmıstım) biliyorum ki index olayı sql serverde de var. biraz araştırma yapman yeterli kesinlikle bulacaksındır index ile alakalı makaleler

kolay gelsin;

Ahmet Yaşar Deniz
    Mobile Developer
View as RSS news feed in XML