Hoşgeldiniz

Oturum Açın | Kaydol | Son Mesajlar | Mesajlarım | Yardım
kategorisinde Ara

vb.net 2005 ile e-Posta nasıl gönderilir?

En son mesaj yunuskaygun tarafından 09-28-2008, 17:18 atıldı. Başlığa toplam 20 cevap verildi.
Page 1 of 2 (21 items)   1 2 Sonraki >
Sort Posts: Önceki Sonraki
  •  01-19-2007, 9:37 6454

Ancak burada şunları belirtmek istiyorum.
    1-e-Posta gönderme işlemini yaptığım bir program içerisinden göndereceğim. Bu programı bitirdiğimde kullanıcılara dağıtacağım, dolayısı ile alıcı ve gönderici adresleri sabit olmayacak.
    2-Programımı dağıtacağım kullanıcılar server kurma gibi bir bilgiye sahip olmayacaklardır, bu yüzden şunu sormalıyım; server olmadan e-Posta nasıl gönderilir?
    3-İnternet konusunda sıfır bilgiye sahibim(IP no nun ne olduğunu bile kısa zaman önce öğrendim). Benim anlayabileceğim şekilde açıklama yaparsanız çok sevinirim.

•  01-19-2007, 13:33 6464 cevaben 6454

Re: vb.net 2005 ile e-Posta nasıl gönderilir?

Yazılım uzmanında "mail" makalesinde ayrıntılı bir şekilde anlatmıştım, oradan faydalanabilirsin. Soruların olursa tekrardan yardımcı olurum.

Kolay gelsin...
  •  01-19-2007, 13:35 6465 cevaben 6454

Sorunun cevabını tam olarak bilmiyorum ama sanırım yapmak istedigin şey programı kullanan kişiler Program aracılıgı ile sana mail yolluyacaklar,
    Veya Bu programla başkalarına mail yolluyacaklar..(Sanırımm böyle programlar başka dillerde yazılmış olarak mevcut, Böyle programlar genellikkle MailBoomber olarak adlandırılıyor. Tek farkı sen 1 defa gitmesini istiyorsun mail bomber ise sınırsız olarak yolluyabiliyor.)

Fikret AKIN
    Beni Tanıyan, Gören Bilir..
  •  01-19-2007, 14:12 6469 cevaben 6465

Sayın hellangel mail göndermekle ilgili makale aradım fakat bulamadım. Mümkünse linkini verir misiniz?

Sayın fikretakin yapmak istediğim şu: Bir Outlook tarzı uygulama yapmak istiyorum. Gönderici adresi değiştiğinde gerekli olan bilgilerin program tarafından bulunması ve e-Postanın gönderilmesi.

•  01-19-2007, 19:28 6490 cevaben 6469

•  01-20-2007, 10:07 6506 cevaben 6490

İlginiz için teşekkürler. Bende bu arada boş durmayıp araştırdım ve şu örneği buldum. İhtiyacı olanlar faydalansın.

Dim Mesaj As System.Web.Mail.MailMessage

Dim Mail As System.Web.Mail.SmtpMail

Try

Mesaj = New System.Web.Mail.MailMessage

Mesaj.Body = "Deneme mailidir"

Mesaj.BodyFormat = Web.Mail.MailFormat.Html

Mesaj.From = "Gönderen@gmail.com" 'Gönderen

Mesaj.Priority = Web.Mail.MailPriority.High

Mesaj.To = "Alıcı@hotmail.com" 'Alıcı

Mesaj.Subject = "mail konusu"

Mesaj.Fields.Add("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpusessl", 1)

Mesaj.Fields.Add("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpserver", "smtp.gmail.com")

Mesaj.Fields.Add("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpserverport", 465) '465=sunucu portu

Mesaj.Fields.Add("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpauthenticate", 1)

Mesaj.Fields.Add("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/sendusername", "Kullanıcı Adı")

Mesaj.Fields.Add("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/sendpassword", "Parola")

Mesaj.Fields.Add("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/sendusing", 2)

Dim Ek As New System.Web.Mail.MailAttachment("c:\a.txt") 'Eklenti

Mesaj.Attachments.Add(Ek) 'Eklenti ekleniyor

Mail.SmtpServer = "smtp.gmail.com"

Mail.Send(Mesaj)

MsgBox("Gönderildi")

Catch ex As Exception

MsgBox(ex.Source & " - " & ex.Message)

End Try

•  01-26-2007, 10:54 6701 cevaben 6506

Imports System.Web.Mail

Public Class Mail

Dim yolla As New MailMessage

Private Sub Button1_Click

Try

SmtpMail.Send(yolla)

Label6.Text = ""

Label6.Text = "Mailiniz Gönderildi.."

Catch ex As Exception

Label6.Text = "Mailiniz Gönderilemedi.."

End Try

Private Sub TextBox1_TextChanged

yolla.From = TextBox1.Text

Private Sub TextBox2_TextChanged

yolla.To = TextBox2.Text

Private Sub TextBox3_TextChanged(ByVal

yolla.Bcc = TextBox3.Text

Private Sub TextBox4_TextChanged(ByVal

yolla.Subject = TextBox4.Text

Private Sub TextBox5_TextChanged(By

yolla.Body = TextBox5.Text

bu kodlarıda deneyebilirsin şahsen ben dendim çalıştı hemde mükemmel derecede iyi çalışıyor.

•  01-26-2007, 12:23 6703 cevaben 6701

Üstteki iki kod da, 2005'in değil, 2003'ün kodları. Çalışmasına çalışıyorlar ama kullanmamamız tavsiye ediliyor.

System.Web.Mail namespace'si yerine System.Net.Mail namespace'ini kullanmamız tavsiye ediliyor.

Aramaya inanın...
    Yalçın
  •  01-26-2007, 13:31 6708 cevaben 6703

Sayın yalcomania ilginiz için teşekkürler

1-Yukarıdaki kodlar için  "kullanmamamız tavsiye ediliyor." demişsiniz. Bunu biraz açar mısınız.

2-System.Net.Mail ile e-Posta gönderen kodları mümkünse buraya ekler misiniz. İlk mesajımda da belirttiğim gibi ben internet konusunda hiçbir bilgiye sahip değilim. Eğer kodları ekleyecekseniz yazdığınız her kod satırı için birer açıklamada yapar mısınız?

Teşekkür ederim.

•  01-26-2007, 18:08 6723 cevaben 6708

Dim Gonderen As New System.Net.Mail.MailAddress("gonderenmail@adresi.com")
    Dim Alici As New System.Net.Mail.MailAddress("alicimail@adresi.com")
    Dim Email As New System.Net.Mail.MailMessage(Gonderen, Alici)
    Email.IsBodyHtml =
    True
    Email.Subject = ".Mail Konusu"
    Dim MailMesaj As String = "<font face='Tahoma' size='2'<Merhaba!</font>"
    Email.Body = MailMesaj
    Dim basicAuthenticationInfo As New System.Net.NetworkCredential("GondeernUserName", "GonderenŞifre")
    Dim MailClient As New System.Net.Mail.SmtpClient()
    MailClient.Host =
    "mailserveradresin"
    MailClient.UseDefaultCredentials = False
    MailClient.Credentials = basicAuthenticationInfo
    MailClient.DeliveryMethod = Net.Mail.SmtpDeliveryMethod.Network
    MailClient.Send(Email)

Gökhan BAĞCI ( Web Developer )

gokhanbagci.com - PCNet 33 En İyi Türkçe Blog Sitesi Arasında
  •  01-26-2007, 22:14 6730 cevaben 6723

Sayın gokhanbagci verdiğiniz kodları denedim fakat şu hata iletisini aldım. Sebebi ne olabilir acaba?

The SMTP server requires a secure connection or the client was not authenticated. The server response was: 5.7.0 Must issue a STARTTLS command first q27sm13908551nfc

•  01-27-2007, 9:32 6739 cevaben 6730

alpilim benim vermiş olduğum kodları test ettim harika şekilde çalışıyor.fakat kullanılmama sebebini bende çözemedim.neden kullanmamamız gerektiğini açıklarsanız sevinirim.
  •  01-31-2007, 12:20 6898 cevaben 6739

Smtp'ye login olmalısın. Sen hosting üzerinden mail attırıyorsun. Diğer arkadaşlar muhtemelen bedava bir SMTP ya da lokal'de test ediyorlar. Hosting'te açtığın herhangi bir email account'unu login olmak için kullanabilirsin...

m.Credentials=new System.Net.NetworkCredientals("loginolacak@smpt.com","şifre");

Aramaya inanın...
    Yalçın
  •  01-31-2007, 16:28 6909 cevaben 6730

alpilim wrote:

Sayın gokhanbagci verdiğiniz kodları denedim fakat şu hata iletisini aldım. Sebebi ne olabilir acaba?

The SMTP server requires a secure connection or the client was not authenticated. The server response was: 5.7.0 Must issue a STARTTLS command first q27sm13908551nfc

Smtp bilgilerini doğru yazdığından emin ol! Var olmayan bir account ile mail gönderemezsin!
    Gökhan BAĞCI ( Web Developer )

gokhanbagci.com - PCNet 33 En İyi Türkçe Blog Sitesi Arasında
  •  02-02-2007, 19:02 7034 cevaben 6909

arkadaslar windows uygulamasından mail gönderte biliyorum bi sorun yok fakat gönderdiğim mail sadece yazı formatında bunu html formatına nasıl çeviririm?yazının içine html kodlarımın tamammını  ,body kısmını vs gibi denemler yaptım fakat sürekli olarak onları yorumlamadan karsı tarafta o şekilde gösterdi.
Page 1 of 2 (21 items)   1 2 Sonraki >
View as RSS news feed in XML